App hjælper dig med at trives i familien med dine og mine børn

Det er ikke altid nemt at være bonusforælder. Statistikken taler sit tydelige sprog; 75% af de sammenbragte familier opløses igen. Hvilket du sikkert allerede ved, og du kender sikkert også alle de udfordringer og gode råd, der findes derude. Hvem af os har ikke siddet og brugt aftenen eller frokostpausen på at gennemsøge Google for de vise sten, der kan få forældre og børn til at trives i den nye familie med dine og mine børn.

Jeg er selv mor og delvis bonusmor. Vi er én af de sammenbragte familier, der flyttede fra hinanden igen. 1 ½ år boede vi sammen. 4 børn fordelt på 3 stk på 4 år og 1 stk på 6 år, da vi flyttede sammen, gav nok at se til 🙂

Der var mange gode tider med en børneflok på 4, og drømmen om en stor skør familie havde vi. Der var dog også praktiske udfordringer og også ting, der var svære følelsesmæssigt.

Vi fandt ikke svarene på Google og vi valgte at kigge på hinanden og sige ‘Hey, vi skal være kærester for evigt, men behøver vi bo sammen for det?’. For os var det den rigtige beslutning, og vi er heldige i forhold til at både geografi og deleordning giver rig mulighed for, at vi kan være kærester uden at bo sammen.

Noget af det, der var udfordrende var, at der pludselig er 3 familier at skulle tage hensyn til i den familie, som egentlig bare var os. Der er logistik og planlægning, som man slet ikke kan forestille sig, når vores 4 børn pludselig har 4 andre forældre fordelt på en biologisk mor, en biologisk far og en bonusfar og en bonusmor, som vi ikke deler hjem med. Hvis jeg fx. siger planlægning af sommerferie, så ved I nok, hvad jeg mener. Ofte har jeg har prist mig lykkelig for, at hverken min eksmand eller min kærestes ekskones nye kærester havde børn med andre – for så var vi endt i koordinering, som jeg slet ikke kan stave til.

Nu er jeg ved at nå til min pointe. Jeg kan godt være træt af, at det altid anskues som konflikter, når det er svært som skilsmissefamilie – jeg oplever selvfølgelig følelsesmæssige udfordringer, men rigtig meget af det bunder i praktik – og deraf også de følelser, der fx kan komme, når man som bonusmor føler sig hægtet af den vigtige planlægning, der influerer på eget familieliv under eget tag.

Med flere hjem og flere sæt forældre er vi underlagt praktik og planlægning, præcis ligesom kernefamilien. Vi har bare ikke den daglige snak over aftensmaden til at afstemme dagen eller planlægge ugen frem.

Når jeg har ledt efter værktøjer til at gøre familielivet lettere, er fokus enten på samarbejdet mellem far og mor eller internt i den sammenbragte familie. Der er sjældent fokus på helheden. For os var samarbejdet meget mere komplekst end dét – for udover vores koordinering i vores egen familie, skulle vi jo koordinere med ovennævnte andre forældre – og de skulle i deres hjem også koordinere, for at kunne koordinere videre med os. Personlig assistent søges!

For at skære ind til benet, så er jeg sammen med min kæreste gået i krig med den udfordring, og vi har lavet en app, som fokuserer på alle i den enkelte familie og det fælles indblik i dagligdagen, som gør det nemt også for bonusforældre at få plads i planlægningen – eller i det mindste kunne følge med og have overblik over de ting, der influerer på hverdagen. Samvær, aftaler, kommunikation og alt det praktiske, der fylder i hverdagen mellem flere hjem og voksne. Og så er der også plads til det sjove – deling af billeder og samtaler, hvor man, hvis man har lyst, kan dyrke fællesskabet om barnet.

Hvis du selv har biologiske børn, kan du selvfølgelig også tilføje dem i dit online hjem, og tilføje din kæreste som deres bonusfar, så I har overblik over hele den sammenbragte børneflok sammen.

Bedste hilsner Louise

(Kontakt Louise@copilots.family)

 

Du kan downloade vores app, CoPilots, på www.copilots.family eller App Store / Google Play.

Pt er det nødvendigt, at far starter det online hjem op, og derefter inviterer dig som Bonusmor.

Bonus-info:

Mange forældre oplever forholdet til barnets bonusforælder i det andet hjem som gnidningsløst.
bonus
(Kilde: Copilots.family via en anonym spørgeskemaundersøgelse blandt danske skilsmisseforældre)

Leave a Reply

Your email address will not be published.