En dag er det forbi

Måske er det svært at forestille sig lige nu, men der kommer en dag, hvor hele sammenbragt-familie-cirkusset er forbi.

Altså, helt forbi bliver det jo nok aldrig. Men bekymringerne om, hvad der sker i den anden familie, irritationen over aftaler der ikke overholdes og at der er for få sokker med i tasken til samvær, konflikter omkring slik- computer- og adfærdsregler, eller hvem der skal med til fødselsdage og møder på skolen – alt dét stopper når ungerne bliver store nok til at bestemme selv.

Muligvis kommer der hen ad vejen nye udfordringer – familier er aldrig nemme, heller ikke de unisont biologiske. Men når børnene er blevet voksne kan konflikterne i det mindste tages direkte imellem ligeværdige, voksne parter uden at skulle tage hensyn til nogen, der ikke har bestemmelsesret over sig selv – altså børnene.

Sådan er min familiesituation nu. Min bonusdatter er 21 år, har en sød kæreste, er i gang med sit drømmestudie og klarer sig godt, og selvom vi selvfølgelig stadig også følger lidt med i hvad der sker i den anden familie, kan jeg nu nøjes med at trække på skuldrene og sige ”nå da”, for min bonusdatter er voksen og bestemmer selv over sit liv og sin tid.

Vi overlevede! Både selvstændigheds- og teenager alderen. Og der kom et dejligt menneske ud af det. Det er skønt at opleve! (Selvom der også er sådan en lidt empty-nest-agtig følelse at overvinde …)

Men det betyder også, at det efterhånden er blevet sværere og sværere for mig at skrive om udfordringerne i den sammenbragte familie. Både fordi jeg har gjort det i snart mange år og føler jeg har fået sagt det jeg havde på hjerte (jeg startede på min bog ”En helt almindelig – patchwork – familie i 2009) og fordi det bare ikke er noget der er særlig aktuelt i mit liv lige nu.

Jeg har derfor valgt at stoppe som blogger her på Stedmordanmark.

Men det har været dejligt at være her – jeg var beæret over at blive spurgt! – og at få lov til at skrive direkte til jer her. Jeg håber I har kunnet bruge mine perspektiver og at det jeg har skrevet, har givet stof til eftertanke.

Og hvis du gerne vil læse mere fra min hånd, så er der jo stadig bogen om min familie, at gå ombord i – den kan købes i papirformat (med en personlig hilsen på titelbladet, hvis det ønskes) via min hjemmeside www.sannieburen.dk og downloades gratis i pdf udgave samme sted – og den kan også stadig lånes på biblioteket.

Uanset hvad, så ønsker jeg dig held og lykke på din fortsatte familie-rejse –

Tak for nu og kærlig hilsen

Sannie

Leave a Reply

Your email address will not be published.