Ferietid

Sommerferie. Årets højdepunkt. Den sammenbragtes udfordring.

Som en del af Danmarks hamsterhjul knokler vi en vis del ud af bukserne for at kunne nyde årets højdepunkt. Tre uger uden vækkeur, stress og andre ‘arbejdsrelaterede hovedpiner’.

I konstellationen Sammenbragt-familie er netop dette højdepunkt forbundet med endnu mere stress og endnu større hovedpiner end hverdagen.
Hverdagen er ofte sat i system. Mange ting er tilrettelagt på timebasis og dagene kan ligne hinanden lidt. Vi brokker os over det, når vi står i det, men når vi så kommer til ferietiden, så er det nærmest dét vi glæder os over og længes til at komme tilbage til. Hvorfor er det mon sådan?

Personligt oplever jeg, at alle de ting jeg lever med i den sammenbragte hverdag, som jeg efter bedste evne forsøger at “pytte mig igennem”, når håbet om at nå til enighed er opgivet, bliver så overvældende og uden pauser, at jeg får svært ved at trække vejret i det. Det er ekstremt ubehageligt, når det jo faktisk er mit eget liv, der langsomt, men stødt kvæler mig. Krydret med tanken om, at det faktisk er i netop disse dage jeg “burde” hente energi til at vende tilbage til den hektiske hverdag gør, at jeg stresser endnu mere.

Vi har snart afprøvet alle konstellationer for ferie hjemme hos os. Ingen er vi kommet igennem med armene i sejrsløft oppe over hovedet, som i at det gentager vi helt sikkert næste år. Nok nærmere sejrsløft over at det nu er overstået samt en forsikring om at sætte forventningsniveauet endnu mere ned til næste gang.

Leave a Reply

Your email address will not be published.