Jul og december

Noget af det bedste jeg kan huske fra at være fars kæreste er december. Min egen mor gik enormt meget op i “at jule”, og  hjemme hos mig har december altid været en måned, hvor man var sammen og hyggede sig.

Min x var virkelig dårlig til at julehygge, så i december måned kunne jeg virkelig knytte bånd med min x’s datter – da hun virkelig satte pris på mine 10 kasser med julepynt og evig julemusik i højtalerne.

Jeg ved at mange synes julen er rigtig svær i det sammenbragte, men for mig var det så dejligt at have et barn der elskede julen lige som jeg. Lige der, følte jeg virkelig en samhørighed. Jeg følte, at jeg var en del af en familie – eller i hvert fald at jeg var holdt af, og at jeg kunne bidrage med noget ekstra til det ‘sammenbragte’ end normalt.

Jeg tror at min x kunne se hvor meget vi hyggede os, og derved lod han bare mig tage over. Jeg havde fire tøjler, og der var ikke en som fortalte mig, hvordan jeg skulle være stedmor. Det var virkelig dejligt. Måske min iver for december bare gav fællesskab – det ved jeg ikke, men jeg ved, at det var positivt for mig, at jeg gjorde noget med min x’s barn, som jeg holdt af, da det betød at jeg ikke tænkte særlig meget over, hvilken rolle jeg skulle have, eller hvordan jeg skulle opføre mig.

Jeg ved at julen kan være så svær – man har forventninger til hvordan tingene skal gøres, og det er ikke altid man bliver imødekommet. Man træder jo ofte ind i en zone, hvor der allerede er traditioner. Men lige i forhold til mig og min x, der fik vi lavet egne traditioner, og det var virkelig gavnligt for vores sammenhold i december.

Leave a Reply

Your email address will not be published.